Cu două săptămâni înainte să-şi încheie mandatul şi să aibă loc alegerile pentru noul rector, la care şi el candidează, Cornel Antal a făcut, miercuri, în faţa jurnaliştilor, un bilanţ în care şi-a punctat reuşitele şi insuccesele.
Antal a ţinut să precizeze că nu e singurul căruia i se datorează realizările. "Nu sunt ale mele personale, eu am fost doar coordonatorul acestui colectiv", a spus el cu modestie.
Albe şi negre
Potrivit lui Antal, cea mai importantă realizare este evoluţia Universităţii de la stadiul incert din 2007, când era în plin scandal pentru declararea la Ministerul Educaţiei a unor cifre false de şcolarizare, în scopul obţinerii unor alocări mai mari decât cea cuvenită. Acum, Universitatea are din partea Agenţiei pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior calificativul "încredere", ARACIS declarându-şi şi "deplina încredere şi apreciere pentru angajamentul rectorului".
Antal a mai menţionat şi clasificarea făcută de Ministerul Educaţiei conform căreia Universitatea din Oradea este pe locul 19 din 100 de universităţi din ţară, dar şi includerea pe locul 9 în clasamentul mondial Scimago, în care sunt cuprinse doar 17 universităţi din România. Rectorul a adăugat şi raportul Coaliţiei pentru Universităţi Curate din 2010, care a clasat Universitatea orădeană pe locul 1 din ţară la capitolul transparenţă şi corectitudine.
Cornel Antal a mai enumerat apoi, tot la capitolul reuşite, acordarea de diplome de merit pentru studenţii fruntaşi, acordarea de salarii diferenţiate pentru cadrele didactice care obţin performanţe profesionale (o decizie stabilită în această săptămână, de către Senatul universitar), dotările din Biblioteca Universitară, reabilitarea unui corp din noile cămine studenţeşti, amenajarea clădirii Facultăţii de Arte.
La capitolul nerealizări, Antal a enumerat faptul că n-a reuşit acreditarea a u