Protestatarul Gheorghe Botorog s-a aliniat şi, el, în felul lui, spiritului protestatarilor. Chiar dacă nu s-a alăturat lor, în cele 13 zile de proteste, Botorg şi-a manifestat nemulţumirile înfăşurat în tricolorul Românei.
Bărbatul nu are treabă cu taxa auto, cu creşterea pensiilor sau cu mărirea salariilor ci îşi vrea înapoi animalele confiscate de Primărie.
„Am muncit de la 10 ani, am avut animale, am fost sudor şi apoi fochist şi toată munca mea s-a dus", spune Botorog. Bărbatul nu se teme că va ajunge din nou la închisoare. „Nu mă aşteptam să ajung la puşcărie pentru protestele mele, dar acolo am stat toată ziua în pat şi mergeam doar la toaletă. Mă mai chemau ofiţerii să vorbesc cu ei, dar n-am vrut. Aşa că ce mi-e că stau în faţa Prefecturii sau la puşcărie? Miercuri, m-au luat jandarmii de cinci ori. M-au dus în parcarea din faţa uzinei Roman, să protestez acolo, dar eu m-am întors. Am luat-o pe jos spre Prefectură şi m-au prins la Spitalul Judeţean. Le-am spus că ne vedem peste o oră", spune braşoveanul.
Protestele demarate în 2003 l-au costat scump pe Botorog. Soţia lui, cu care are două fete, de 15 şi 18 ani, a divorţat de el şi bărbatul a rămas singur. În plus, protestatarul a cheltuit o grămadă de bani şi pe recuzită. „Numai un rând de pancarte, adică trei bucăţi, mă costau 150 de lei şi mi le-au luat. Dacă nu o să mai am bani o să văd de o să fac. De nouă ani mănânc doar o dată pe zi. O bucată de pâine sau o ceapă se mai găseşte. Mai îmi fac o ciorbă de cartofi şi gata. Mie îmi pare rău de ceea ce am pierdut nu că protestez", a mai declarat Gheorghe Botorog.