Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis, joi noapte, arestarea preventivă a procurorului şef al Parchetului Judecătoriei sectorului 4 Bucureşti, Mihai Betelie, acuzat de fapte de corupţie, judecătorii admiţând recursul procurorilor anticorupţie.
Şeful Parchetului sectorului 4, Mihai Betelie, acuzat de fapte de corupţie, a declarat, joi, în faţa judecătorilor ICCJ că nu apreciază să fi comis fapte penale şi că oricum dorea să părăsească sistemul judiciar.
"Nu am încercat şi nu intenţionez să zădărnicesc aflarea adevărului. Apreciez că faptele mele aşa cum au fost ele prezentate nu intră în sfera penalului. Nu am de ce să ascund că vorbeam şi că le-am spus multor prieteni, mai mult sau mai puţin apropiaţi, că vreau să părăsesc sistemul ", a declarat procurorul Mihai Betelie (suspendat din funcţie-n.r.) în faţa judecătorilor instanţei supreme, în ultimul său cuvânt, moment în care a fost întrerupt de preşedintele completului de judecată, judecătorul Cristina Rotaru.
"Cu privire la acuzaţia de favorizare a infractorului în legătură directă cu o infracţiune de corupţie, Curtea reţine, de asemenea, că există date din care rezultă că inculpatul Betelie Mihai, în baza informaţiei cu caracter clasificat «Strict Secret» privind luarea unor măsuri specifice punerii în executare a autorizaţiei din 26 mai 2011 emisă de Curtea de Apel Bucureşti în ce priveşte convorbirile purtate în mediul ambiental în biroul procurorului B.M.I. (Bălăşescu Maximilian Ion - n.r)" ar fi intervenit peste oamenii serviciilor secrete care montau tehnică şi ulterior ar fi divulgat presei aceste momente. Potrivit Curţii de Apel, procurorul Bălăşescu era vizat "în dosarul 120/P/2011, având ca obiect traficul de influenţă în favoarea unor hoţi de autoturisme ", potrivit Mediafax.
În continuare, Betelie le-a explicat judecătorilor că vrea să fie cercetat în stare de liberta