Într-un interviu pentru Camera de Comerţ Româno-Olandeză, noul ambasador al Regatului Ţărilor de Jos la Bucureşti, Matthijs van Bonzel, declară, referitor la integrarea României în spaţiul Schengen şi opoziţia Olandei faţă de acest deziderat al autorităţilor de la Bucureşti, că ţara sa va încerca să găsească o soluţie pe termen lung, nu una strict legată de situaţia politică de acum. Sursa: www.romania.nlembassy.org
Johannes Hendrik Mattheus (Matthijs) van Bonzel a spus, în interviul publicat pe siteul ambasadei, că dacă există deschidere, pentru ca cele două părţi să lucreze împreună, se va rezolva această problemă.
"Avem de-a face cu o situaţie în care România mai are încă multe de făcut pentru a adopta toate standardele UE, în multe domenii de activitate. Noi vrem să ajutăm. De aceea, noi ne imaginăm că situaţia a fost deja soluţionată şi toate obstacolele au fost înlăturate şi vrem să lucrăm din greu pentru a transforma acest vis în realitate", a spus diplomatul. El s-a arătat optimist că lucrurile vor merge din ce în ce mai bine.
Oportunităţi de business în ţară
Matthijs van Bonzel a precizat că în orice obstacol trebuie văzută oportunitatea de afaceri. Şi a dat un exemplu. "În Olanda, deşeurile şi gunoaiele au fost considerate întotdeauna ca ceva murdar, pe care nimeni nu vrea să-l vadă. Până când cineva şi-a dat seama că şi în acest domeniu se pot face afaceri, că este vorba despre un produs. Identificarea lipsurilor ca posibile afaceri, pentru a face România mai puternică economic, este un domeniu pe care vrem să-l exploatăm împreună", a mai spus van Bonzel.
Întrebat cum decurge colaborarea între România şi Olanda, ambasadorul a răspuns că există, în ţara sa, extrem de multe contacte locale cu sate din România. Acestea au rămas funcţionale de la începutul anilor '90, când sătenii olandezi au adus haine şi jucării în România. Ace