Reporterii adevarul.bucuresti.ro au făcut o trecere în revistă a celor mai importante festivale de film din Bucureşti ale acestui an.
In contextual actual, în care filmele se vând de cele mai multe ori cu ziarele, producătorii sunt nevoiti să apeleze la diferite metode de promovare a celei de-a şaptea arte. Filmul încă vinde, chiar şi în sala de cinema. De la cei ce indrăgesc filmele clasice, cu întelesuri profunde păna la iubitorii de animaţii sau microfilme digitale organizatorii bucureşteni de fesivale cinematografice au alcătuit un meniu de filme impresionant pentru acest an.
One World România, ediţia 5, 6 -15 Martie
Festivalul ce va deschide seria anuală de evenimente cinematografice din Bucureşti este One World România. Cea de-a 5 ediţie a One World România pregăteşte 50 de filme pentru 6 zile.
Filmele sunt proiectate la patru cinematografe din centrul Bucureştiului - Cinemateca Eforie, Cinemateca Union, Cinema Corso şi - locul dedicat proiecţiilor speciale din fiecare zi de festival - Noul Cinematograf al Regizorului Român, din cadrul Muzeului Ţăranului Român. Deschiderea oficială a festivalului are loc pe 13 martie la Cinema Scala.
Cele 50 de filme sunt împărţite în 8 secţiuni: Secţia Revoluţii Online, Secţia Politică, Secţia Muncă şi Răsplată, Secţia Minori şi Bătrâni, Secţia Probleme de Familie, Secţia Paşapoarte, Secţia Penală, Secţia Activişti şi Indignaţi.
Programul ediţiei a 5-a vorbeşte, în primul rând, despre schimbările excepţionale la care am asistat în ultimul an: despre o generaţie de tineri capabilă să mişte lucrurile, despre Primăvara Arabă, despre tensiunile mai mult sau mai puţin explozive din Iran, din Rusia şi din Cuba sau despre turbulenţele anti-globaliste din vestul Europei.
Festivalul Internaţional de Film, 19 - 25 martie
Festivalului Internaţional de Film Bucureştia aj