Agentia de stiri Reuters a realizat un documentar referitor la principalele momente ale evolutiei crizei datoriilor Greciei. Marja de miscare a liderilor europeni e tot mai mica, scrie la unison presa internationala despre o Europa scufundata in criza datoriilor suverane. Grecia a devenit problema cea mai mica in UE, scenarii similare vizand Portugalia si Grecia. Nici Italia nu o duce mai bine, iar saptamanile urmatoare sunt decisive pentru viitorul unitatii Zonei Euro.
2009
Octombrie: Noul guvern al lui George Papandreou ridica prognoza de deficit a tarii pentru anul 2009 de la 6% la 12,7%.
In decembrie, UE a tras semnalul de alarma cu privire la situatia finantelor publice din Grecia, agentiile de rating retrogradeaza nota datoriei sale suverane.
2010
2 mai - Primul ministru grec, George Papandreou, anunta finalizarea unui acord cu UE si FMI, care sa salveze tara in schimbul unor taieri bugetare in valoare de 30 de miliarde de euro in urmatorii 3 ani. Acest pachet reprezenta primul ajutor acordat unui stat membru al zonei euro.
4-5 mai - Lucratorii din sectorul public intra in greva pentru 48 de ore. O banca a fost incendiata, iar in urma acestuia trei persoane au fost ucise
6 mai - Parlamentul grec a aprobat primele masuri de austeritate
10 mai - Decidentii politici la nivel global au aprobat un pachet de aproximativ 1 trilion de dolari pentru a sprijini pietele financiare internationale si pentru a preveni o criza care sa distruga moneda euro. Acesta includea garantii de 440 de miliarde de euro de la statele din zona euro. Ministrii de finante din UE au afirmat ca FMI va contribui cu 250 de miliarde de euro.
7 iulie - Parlamentul a trecut reforma pensiilor, o cerinta cheie pentru acordul cu UE si FMI, si a crescut varsta de pensionare a femeilor la 65 de ani, la f