Funcționarii care au beneficiat de sporuri necuvenite ar putea fi obligați să le returneze eșalonat sau să nu le mai plătească deloc. Acestea sunt cele două variante prezentate astăzi de UDMR în cadrul Coaliției, urmând ca acestea să fie discutate în vederea emiterii unui proiect de act normativ privind amnistierea fiscală a salariaților respectivi. Sursa: CODRIN PRISECARU
Viceliderul deputaţilor UDMR, Marton Arpad a declarat, pentru Agerpres, că până săptămâna viitoare liderii Coaliţiei vor citi propunerile făcute de UDMR la şedinţa de luni, urmând ca reprezentanţii fiecărui partid de la guvernare să susţină un punct de vedere.
"Sunt două variante şi, în funcţie de ce decizie va fi luată în Coaliţie, va fi înaintată legea", a precizat Marton Arpad, precizând că eventuala amnistie fiscală se va aplica funcţionarilor din administraţia locală, circa 300.000 de persoane, care, potrivit Curţii de Conturi, au beneficiat de sporuri salariale necuvenite, în baza unor contracte colective de muncă negociate la nivel de unitate.
"Aceste sume n-au fost prevăzute în bugetul de stat, deci nu sunt fonduri la care s-a gândit cel care a realizat bugetul, nu apare la capitolul de surse bugetare", a susținut Marton Arpad, precizând că la ședința Coaliției au participat și premierul Mihai Răzvan Ungureanu și ministrul de Finanțe, Bogdan Drăgoi, aceștia anunțând că vor analiza mai departe propunerile privind acest act normativ. "După ce liderii Coaliţiei vor conveni asupra viitorului act normativ, Guvernul va adopta un proiect, pe care îl va înainta Parlamentului", a mai spus Marton Arpad.