România va amâna procesul de ratificare a acordului ACTA până când Curtea Europeană de Justiţie se va pronunţa pe acest subiect, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, anunţă Mediafax.
ACTUALIZARE 17.15: Reprezentanţii "România SPUNE NU ACTA“, cei care au organizat protestele anti-ACTA de pe 11 februarie şi au chemat oamenii în stradă sâmbătă, pe 25 februarie au declarat pentru adevarul.ro că protestele continuă.
"Noi dorim retragerea, nu o amânare. Se va ieşi în stradă şi sâmbătă şi săptămânile viitoare, în funcţie de organizarea europeană, până când acordul va fi anulat definitiv. Nu dorim nicio suspendare, nicio amânare, ci o anulare clară“, au declarat cei care susţin protestele anti-ACTA.
Citeşte şi:
Fostul ministru al Comunicaţiilor, care şi-a trimis un subaltern să semneze ACTA: Nu am sprijinit-o niciodată!
Florin Chilian despre ACTA: Guvernanţii noştri sunt idioţi, născuţi din părinţi fraţi
***
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a precizat că subiectul a fost discutat în şedinţa de joi a Guvernului.
"Astăzi a fost o decizie la nivelul Cabinetului: în urma unor discuţii cu miniştrii responsabili pe problema ACTA. S-a ţinut cont de evoluţiile internaţionale, unde sunt state care deja au suspendat acest acord, iar Comisia Europeană s-a adresat Curţii de Justiţie pentru o evaluare a acordului. Ţinând cont de toate aceste elemente, s-a stabilit ca ratificarea să fie amânată până când vom avea un răspuns al Curţii de Justiţie şi abia apoi se va lua o decizie în acest sens în privinţa acordului ACTA în ceea ce priveşte România", a spus Suciu.
Comisia Europeană va apela la Curtea de Justiţie a UE, cea mai înaltă instanţă europeană, pentru a determina dacă Acordul comercial de combatere a contrafacerii (ACTA) încalcă drepturi şi libertăţi fundamentale ale omului.
Ieri, comisarul eu