S-a angajat la Microsoft la 23 de ani, direct de pe băncile facultăţii. Nu a lucrat niciodată în altă parte. A reuşit să-i câştige atenţia fondatorului Bill Gates şi acum este considerat viitorul director general al companiei.
Se întâmpla în vara anului 2009. Microsoft tocmai ce terminase de livrat ultimul cod pentru sistemul de operare Windows 7 tuturor producătorilor de calculatoare, care au început imediat să-l imprime pe zeci de milioane de computere care urmau să ajungă în magazine în preajma Crăciunului.
Ar fi trebuit să fie un moment de glorie pentru Steven Sinofsky, cel considerat viitorul director general al Microsoft. În doar trei ani, de când preluase şefia diviziei care se ocupă de programele Windows, el şi echipa sa reuşiseră să repare cele mai mari deficienţe ale sistemului Windows Vista, să capteze atenţia cu câteva schimbări şi, cel mai important lucru, să livreze produsul la timp, înainte de sărbători, scrie "BusinessInsider".
Considerat încă de la început un succes, Windows 7 a reuşit să câştige clienţii corporate, pierduţi după dezastrul din 2008, când au preferat să rămână cu sistemele de operare XP decât să cumpere Vista.
Mai mult, Steve Ballmer, CEO al Microsoft, tocmai ce-l promovase pe Sinofsky la funcţia de preşedinte al Microsoft – post pe care Ballmer l-a ocupat timp de trei ani înainte de a deveni director general.
Sinofsky nu şi-a luat însă binemeritatul concediu ci, în schimb, atrăgea atenţia asupra riscurilor pentru Microsoft. Lansarea aparatelor iPhone tocmai demarase o adevărată revoluţie a smartphone-urilor, care urma să facă PC-urile tot mai puţin relevante , spunea Sinofsky. În plus, circulau deja zvonuri că Apple lucrează la un computer-tabletă – o idee pe care Microsoft o tot analiza de aproape un deceniu.
Acum, în lumea giganţilor tehnologici, toată