Violeta Geoge: „Începând cu 1 ianuarie 2012, preţul este de 185,91 lei pe gigacalorie, la care se adaugă TVA şi cei 90 de lei, suma percepută de RADET pentru furnizare. Ponderea de 77-78% din preţul CET o dă cheltuiala cu combustibilul, cu gazul. Apoi avem cheltuielile materiale, date de apă, reactivi chimici, energie, materiale, piese de schimb, lucrări de reparaţii, cheltuielile de personal, amortizare, alte prestaţii externe, taxe şi accize".
„Am solicitat majorarea preţului din cauza evoluţiei preţului la gaze!"
Primarul Radu Mazăre a precizat în ultima şedinţă a Consiliului Local Municipal Constanţa că „majorarea aprobată este forţată de Guvern, care a avizat fără reţinere, prin intermediul Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), solicitarea CET de majorare a preţului gigacaloriei". Această majorare a fost solicitată de CET.
Violeta Geoge: „Activitatea noastră este reglementată de ANRE. Avem o metodologie reglementată prin care anual se ajustează preţurile la energie electrică, energie termică. Solicitarea de majorare are la bază evoluţia preţului la gaz. Noi, ca societate producătoare, primim gazul în amestec (din ţară şi din import), după o metodologie de asemenea reglementată. Preţul gazului a fost la baza fundamentării solicitării ajustării preţului agentului termic produs de CET. În preţul gigacaloriei intră şi cheltuiala de transport pe reţeaua de termoficare până la punctul termic, unde preia RADET"
„Pierderile de temperatură pe conductele CET nu depăşesc 3 grade"
Foarte mulţi dintre constănţeni s-au plâns atât anul trecut, cât şi în această iarnă că temperaturile la care este furnizat agentul termic sunt mai scăzute decât în anii precedenţi. Ce pierderi de temperatură se înregistrează pe conducte pe traseul CET- puncte termice?
Violeta Geoge: „Pierderile sunt diferite în funcţie de lungimea t