Arheologii au dezgropat în sudul Chinei rămășițele a ceea ce se crede că ar fi o nouă specie de oameni, informează BBC News.
Oasele, provenind de la cel puţin cinci indivizi, datează de acum 11.500, până la 14.500 de ani. Cercetătorii i-au denumit oamenii din Peştera Căprioara Roşie, după numele sitului unde a fost făcută descoperirea.
Deși rămășițele au fost descoperite cu mai multă vreme în urmă, abia acum a fost făcută publică informația, după mai multe cercetări. Încă sunt necesare mai multe serii de analize pentru a confirma că este vorba despre o nouă specie de oameni.
"Încercăm să fim foarte precauți în acest moment în ceea ce privește clasificarea lor", a afirmat Darren Cunroe de la Universitatea New Soth Wales, Australia, co-autor al studiului.
"Unul dintre motive este faptul că, în prezent, în paleoantropologie nu există o definiţie exactă pentru specia noastră (homo sapiens), oricât de greu ar fi de crezut asta. E un domeniu foarte discutabil", a explicat Cunroe.
Oamenii de știință cred că ar putea fi vorba despre o specie de oameni necunoscută până în prezent, care ar fi apărut în Asia. Indivizii aveau cranii rotunde şi tari, cu frunţi proeminente, feţe nu foarte alungite şi nasuri late.