Dezinteresul autorităţilor locale şi al celor din conducerea unor instituţii publice obligă copiii gălăţeni ce practică înotul să facă naveta la bazinul din Brăila. Bazinul de la Baia Comunală, singurul acoperit din Galaţi aflat în patrimoniul public, este închis de aproape 12 ani.
Declaraţia premierului Mihai Răzvan Ungureanu referitoare la reducerea fondurilor pentru diferitele proiecte ale ministerelor, printre care şi "realizarea bazinelor" pentru că "nu suntem o ţară de înotători" nu îşi găseşte corespondent în realitate. ProSport vă prezintă azi un alt centru în care înotul supravieţuieşte doar prin pasiunea celor care îl practică.
Niciun alt sport nu are efecte atât de benefice ca înotul în ceea ce priveşte dezvoltarea fizică. La Galaţi el există doar pe hârtie, un mare paradox pentru un oraş înconjurat de ape. În urbea dintre Prut, Dunăre şi Siret nu se poate face înot în condiţii acceptabile pentru simplul motiv că nu mai există de ani buni un bazin de nataţie accesibil tuturor. Bazinul "Olimpic" este închis de şapte ani, cel acoperit de la Baia Comunală este tras pe linie moartă de aproape 12 ani, în timp ce construcţia unuia nou a fost abandonată în urmă cu 11 ani, deşi o treime din lucrările necesare a fost făcută.
50 de navetişti pentru apă
În condiţiile în care nu există un bazin acoperit pentru sezonul rece de peste un deceniu, care să permită practicarea acestui sport, iar de şapte ani a dispărut şi "Olimpicul", este o adevărată minune că încă mai există, în Galaţi, un club sportiv care să aibă secţie de nataţie. "Am acceptat să facem sacrificii pentru a menţine în viaţă această secţie. De închis secţia este foarte uşor, dar apoi greu o mai redeschizi", ne-a spus singura antrenoare de înot din Galaţi, Claudia Sava, de la Clubul Sportiv Şcolar. De mai bine de şapte ani este obligată să facă naveta, aproape zilnic, la Br