Cei doi tineri, de 20 şi respectiv 13 ani, s-au cunoscut la o şcoală cu Program Special Alba Iulia, acolo unde Flaviu a fost invitat să facă o coregrafie pentru un dans ţigănesc în cadrul Festivalului Naţional pentru persoanele cu dizabilităţi. Acolo l-a cunoscut pe Ricky, cu care a decis să facă echipă.
"Acolo am întâlnit o grămadă de ţigănuşi, copii super talentaţi cu care am realizat o coregrafie cu care am câştugat locul I pe faza locacală şi locul III la faza naţională în oraşul Sfântul Gheorghe. Dintre aceşti copii talentaţi Ricky mi-a sărit în ochi aş zice deoarece toţi dansam ţigăneşte însă el dansa electro. Mare mi-a fost mirarea atunci să văd un ţigan dansând astfel faţă de cumd ansează unul. Cred că axceeaşi reacţie au avut-o şi ei când au văzut că un român vine să îi înveţe ţigăneşte", povesteşte Flaviu, care i-a promis totodată partenerului său că o sa aibă grijă de el, vor participa la spectacole, baluri ale bobocoilor şi că îl va ajuta să devină cunoscut.
Ambii au dansul "în sânge" şi au moştenit talentul din familie.
"Pasiunea pentru dans mi-a insuflat-o mama mea, ea făcând parte din ansamblul comunei. Mergeam alături de ea la repetiţii seară de seară, am prins drag de muzica populară şi bineînţeles de dansul popular. Dansul ţigănesc am început să-l îndrăgesc acum doi ani. Aflându-mă într-un spectacol împreună cu ansamblul am văzut nişte ţigănuşi care băteau nişte figuri foarte grele şi nemaintâlnite de mine până atunci. După spectacol am ajuns acasă şi am intrat pe internet, am găsit o trupă de ţigani şi tot urmărindu-i, mi-am zis trebuie să învăţ să joc ca şi ei. Am învăţat să joc ţigăneşte de pe internet, dar eu vroiam mai mult şi am tot umblat la ţiganii din oraş, din împrejurări şi am încercat să învăţ alte noi figuri", povesteşte Flaviu Mîrza. PE de altă parte, de etnie rromă, Alexandru Dodi spune că aşa s-a