Poliţia Română a publicat fotografia şi datele lui Mihail Boldea pe site-ul oficial, la categoria Most Wanted, cei mai căutaţi infractori. El apare pe locul al doilea, după „Guru”, Gregorian Bivolaru.ar fi primit 260.000 de euro ca să intervină pe lângă un magistrat Sursa: Poliţia Română
1 /.
UPDATE 4. Potrivit unor surse judiciare, deputatul Boldea a depus 185.000 de euro în conturile a doi co-inculpați din dosar, conturile fiind blocate de procurori. Banii au fost transferați cu o zi înainte de a pleca din țară pe la vama Giurgiu. În acest moment se desfășoară o percheziție la un garaj apartinând lui Boldea. Anchetatorii au găsit un laptop și mai multe hard-uri de calculator, cel mai probabil, bunuri ascunse de fugar.
UPDATE 3. Procurorul General al României a ţinut să precizeze că Mihail Boldea poate fi adus din Kenya, chiar dacă România nu are acord de extrădare cu acestă țară, putându-se aplica ”principiul reciprocității”, precum în cazul Nicolae Popa, extrădat din Indonezia.
Kovesi a arătat că situaţia deputatului Boldea nu se poate compara cu cele ale senatorilor Mircea Banias - cercetat într-un dosar legat de returnări ilegale de TVA şi a lui Cătălin Voicu - acuzat că ar fi primit 260.000 de euro ca să intervină pe lângă un magistrat. "În cazul Voicu DNA a cerut interdicţia de a părăsi localitatea înainte de a solicita Parlamentului avizul de arestare", a spus Kovesi.
UPDATE 2. Procurorul General al României, Laura Kovesi, invitată la bilanțul SRI, a declarat că procurorul de caz în dosarul Boldea a fost supus unor presiuni uriașe, timp de un an și jumătate, pe numele său fiind depuse ”plângeri peste plângeri” din partea deputatului. Kovesi a mai arătat că în cazul în care demnitarul era dat în consemn la frontieră, nu putea fi oprit să plece din țară în lipsa unui mandat de arestare.
Pe de altă parte, Inspecția Judiciară a Cons