Grijile şi munca nu ne permit să ne odihnim suficient, iar mulţi ajung să doarmă mai puţin de şase ore pe noapte, ceea ce crește semnificativ riscul de infarct. Sursa: NorthFoto
Tindem să avem din ce în ce mai multe probleme în ceea ce priveşte somnul.
Somnul insuficient afectează însă sănătatea, iar cei care dorm mai puţin de şase ore pe noapte au un risc de două ori mai mare să facă atac de cord.
Pe lângă afecţiunile cardiace, lipsa somnului creşte riscul de diabet şi poate cauza dereglări hormonale, obezitate sau chiar accidente la locul de muncă.
Pe de altă parte, nu este indicat nici să depăşim pragul de opt ore de somn pe noapte. Cercetătorii spun că şi cei care dorm prea mult riscă să dezvolte boli cardiovasculare.
Varianta ideală: între șase și opt ore de somn pe noapte
„Cel mai indicat este să dormim între şase şi opt ore zilnic, pentru a reduce, pe termen lung, riscul de a dezvolta o afecţiune cardiacă", a explicat Dr. Rohit Arora, şeful catedrei de cardiologie din cadrul Facultăţii de Medicină din Chicago.
Aşadar faceţi tot posiblilul să nu vă privaţi de cele opt ore de somn, atât de necesare organismului.
În plus, este bine să apelaţi la măşti sau la dopurile de urechi cas să vă asiguraţi un mediu liniştit în care să vă puteţi odihni.