Nutriționistul Corina Zugravu explică în ce condiții ar trebui preparate floricelele pentru a fi sănătoase și în ce măsură pot fi mai bune decât fructele.
Studii publicate în urmă cu două zile au dat peste cap percepţia despre floricele de porumb, văzute precum o bombă calorică.
Cercetători americani susţin că popcornul conţine o cantitatea mare de antioxidanţi, care scad riscul de boli de inimă şi de cancer.
Mai mult, floricelele sunt creditate cu o valoare mai mare pentru organism decât fructele sau legumele.
Nutriţionistul Corina Zugravu lămureşte în ce condiţii şi în ce măsură sunt adevărate descoperirile recente.
Evenimentul zilei: În ce măsură sunt întemeiate afirmaţiile cercetătorilor americani?
Corina Zugravu: Floricelele de porumb, pregătite în casă, aşa cum le făcea bunica, sunt foarte sănătoase. Sunt cereale intergale, foarte benefice organismului. Condiţia este să nu fie prăjite în ulei sau unt.
Fără microunde
Ce beneficii ne aduc exact ?
Cerealele integrale conţin multe fibre, care sunt extrem de sănătoase. Mai mult, porumbul conţine o gamă largă de uleiuri care sunt foarte benefice, respectiv Omega 3 şi Omega 6, dar şi vitaminele B şi E, care ajută chiar la înfrumuseţarea pielii.
De altfel, popcornul este o alternativă foarte sănătoasă pentru gustări. În loc să stăm la televizor şi să mâncăm cipsuri sau alune extrem de sărate, putem opta pentru popcorn. Aşadar, floricelele sunt bune dacă se prepară cu cap.
În magazine se găsesc atât floricele vărsate cât şi ambalate, care pot fi pregătite la microunde. Ce variantă e cea mai bună?
Cu siguranţă cele vărsate pe care le puteam prepara sănătos. În popcornul de la microunde sunt puse grăsimi care le cresc enorm valoare calorică şi care sunt nesănătoase pentru inimă. În plus, se pune şi foarte multă sare, care ne afectează organismul.
Care