Actriţa interpretează rolul lui Maitreyi, la 60 de ani, în piesa cu acelaşi nume. Ea a vorbit despre rolul pe care l-a acceptat cu entuziasm, dar şi despre premiera din această seară. Sursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU
Mereu implicată în câte un proiect, în teatru sau film, Maia Morgenstern s-a tranformat într-o Maitreyi de 60 de ani pentru piesa regizată de Chris Simion.
Este un rol care o intrigă pentru că spune povestea dintr-o cu totul altă perspectivă, cea din romanul "Dragostea nu moare".
Actriţa a vorbit pentru EVZ despre noua generaţie a teatrului, rolurile sale şi relaţia ei cu această poveste a lui Eliade.
EVZ: În întreaga piesă priviţi spre generaţia tânără. Cum este să îi vedeţi pe scenă?
Maia Morgenstern: Formidabil. Mă inspiră, mă înduioşează. M-aş molipsi de inocenţă dacă s-ar putea, de inocenţa ireparabil pierdută, de bucurie şi prospeţime, de modul jucăuş şi, slavă Domnului, lipsit de inhibiţii. Din punctul ăsta de vedere m-oi ţine cât oi putea să nu mă transform într-un fel de harpie, hoaşcă, care începe să profereze şi să ţipe teorii: "Băi, pe vremea mea ne lipeam de pereţi". Nu vă lipiţi de niciun perete. Dimpotrivă, ţâşniţi, dragii mei tineri colegi.
Ce părerea aveţi despre consumarea teatrului în club?
Sunt spectacole extrem de interesante. Tinerii şi foarte tinerii, şi nu neapărat ei, îşi găsesc locul, o bucăţică de scenă, un spaţiu, unde se pot exprima. Şi asta nu este de neglijat, este de salutat. Eu am deschis Green Hours. În primul spectacol de la Green Hours am fost eu împreună cu pianista Dorina Crişan Rusu.
Aveţi o nouă premieră astăzi. Despre ce piesă este vorba?
"Profesiunea doamnei Warren" este o piesă care a fost scrisă de George Bernard Shaw, interzisă la vremea ei pentru că a şocat bunele moravuri, falsele pudori ale societăţii, la fel cum citeam zilele trecu