Ali Tair, preşedintele UMTTM, formaţiune aflată deocamdată în afara oricăror norme electorale, are deja pretenţii politice, afirmând că este un susţinător al primarului Radu Mazăre şi al PSD şi că nu exclude încheierea unui protocol cu USL pe plan local. Întrebat dacă nu cumva chiar interesele electorale ale USL au condus la înfiinţarea noii uniuni, Tair a replicat: „No comment!"
În zona Dobrogei convieţuiesc de mii de ani în înţelegere deplină minorităţile locului. Problemele apar însă în interiorul acestor uniuni, la nivelul liderilor, care în loc să se ocupe de promovarea diversităţii etnoculturale şi lingvistice, de prevenirea şi combaterea rasismului şi xenofobiei, de cultivarea valorilor comune şi a dialogului intercultural, în scopul consolidării sistemului de protecţie a minorităţilor naţionale din România, pun de cele mai multe ori propriile interese înaintea celor ale comunităţii. De aici şi dezbinarea reclamată de mulţi etnici turci şi tătari, care nu mai înţeleg cine şi în ce fel îi reprezintă. Profitând de existenţa acestor tensiuni interne, şi partidele politice încearcă să le bage băţul prin gard şi să-i întărâte, doar-doar le vor atrage voturile în alegeri pe baza unor protocoale prin care li se promite că vor primi în localităţile în care au comunităţi închegate câte un reprezentant în consiliile locale.
Uniunea Minorităţii Turco-Tătare Musulmane, ciuperca PSD?!
La începutul acestei luni s-a lansat o nouă uniune care ar trebui să reprezinte interesele culturale şi etnice ale comunităţii musulmane. Ali Tair, preşedintele acestei uniuni, aflată deocamdată în afara oricăror norme electorale, are deja pretenţii politice, afirmând că este un susţinător al primarului Radu Mazăre şi al PSD şi că nu exclude încheierea unui protocol cu USL pe plan local. Întrebat dacă nu cumva chiar interesele electorale ale USL au condus la înfiinţarea noii