Oamenii de știință au descoperit recent un adevărat monstru preistoric. Este vorba despre o specie de șarpe uriaș, care a trăit în urmă cu 58 de milioane de ani în junglele din America de Sud. Sarpele titanoboa
Creatura de 14 metri avea o greutate de până la o tonă și putea înghiți un crocodil întreg fără nicio problemă, scrie BBC. Gigantul nu era veninos, ci își folosea puterea pentru a strivi prada. Se crede că șarpele uriaș, denumit titanoboa, este un strămoș al speciilor anaconda și boa.
"Nici în visele noastre nu ne-am închipuit că vom găsi un șarpe de 14 metri. Cel mai mare șarpe care există azi are jumătate din mărimea lui", a afirmat Carlos Jaramillo, unul dintre cercetătorii echipei care a făcut istorie.
Fosila a fost descoperită într-o mină de cărbuni din masivul Cerrejon, în nordul Columbiei. În anul 2002, în același loc, oamenii de știință descoperiseră rămășițele unei păduri tropicale- poate prima de pe Terra. Au urmat fosile de animale ale căror mărime sfidează imaginația.
După dispariția dinozaurilor, șarpele titanoboa a fost cel mai mare predator pe pe Terra timp de cel puțin 10 milioane de ani.