Colaborarea cu regretatul actor Ion Lucian a constituit o experienţă de viaţă memorabilă. Sursa: CODRIN PRISECARU
Am avut privilegiul ca în piesele şi scenariile mele ecranizate să mă întâlnesc cu mulţi dintre marii actori români, din toate generaţiile: de la Leopoldina Bălănuţă la Carmen Galin, de la Tamara Buciuceanu şi Maia Morgerstern la Ioana Crăciunescu şi Andreea Bibiri, de la Petrică Gheorghiu la Ovidiu Iuliu Moldovan, de la Mitică Popescu la Mircea Albulescu, de la Ştefan Iordache la Victor Rebengiuc, de la Vladimir Găitan şi Costel Constantin la Răzvan Vasilescu şi Horaţiu Mălăele şi lista este departe de a se epuiza.
Cei mai mulţi dintre ei m-au onorat cu prietenia lor şi, dincolo de "meserie", m-au îmbogăţit cu pilda unor suflete dintre cele mai alese.
Două nume ilustre, colege de scenă
Premiera piesei "Domnul Sisif", pe scena ARCUB-ului, în 2008, mi-a prilejuit întâlnirea, prima dată într-o relaţie de lucru, cu două nume ilustre: dna. Ileana Stana Ionescu şi dl. Ion Lucian.
A fost o experienţă de viaţă, pe care nu am s-o uit niciodată. Pentru că am fost martorul, pe tot parcursul repetiţiilor, a felului cum un om poate să ardă până la limita cea mai de jos a resurselor în slujirea unei pasiuni pe care a slujit-o exemplar o viaţă întreagă!
O caznă actoricească demnă de Sisif
Starea de sănătate a maestrului Lucian era departe de a-i permite fără mare efort urcarea pe scenă, iar intrarea într-un rol nou, într- o piesă doar în două personaje (text, nu glumă!) părea o caznă care numai… Sisif şi-o putea asuma.
Bucuria repetiţiilor fost veşnic sub umbra dificultăţilor pe care o sănătate rebelă le ridica. Căldura, dragostea neţărmurită, solicitudinea cu care dna. Ileana Stana Ionescu, regizorul Mircea Cornişteanu, prezenţa adesea alături de noi a dnei.
Paula Sorescu (soţia Maestrului) au însemnat tot atâtea puncte