Fondul Monetar Internaţional (FMI) contestă măsurile de austeritate luate de politicienii din ţara noastră. În timp ce Guvernul susţine că politica de reducere a cheltuielilor publice trebuie să continue, experţii FMI spun într-un raport despre ţara noastră, că tocmai măsurile de austeritate au fost cele care au întârziat revenirea economiei, relatează sursele de presă.
Mai mult, angajamentele luate de Guvern în scrisoarea de intenţie trimisă la Washington, contrazic analiza privind starea economiei ţării noastre făcută de FMI.
După trei ani de austeritate dură, în care FMI a recomandat ţării noastre creşterea TVA de la 19 la 24% şi reducerea salariilor cu 25%, FMI recunoaşte că măsurile de austeritate din 2010 puteau fi implementate gradual.
În raportul publicat la finalul lunii trecute, experţii FMI susţin că absorbţia fondurilor europene, reducerea evaziunii şi investiţiile publice ar fi ajutat mai mult economia. În ciuda acestor recomandări, Guvernul de la Bucureşti mizează în continuare pe austeritate. În scrisoarea de intenţie ajunsă la FMI, Executivul a anunţat că politica de austeritate pe partea de cheltuieli publice va trebui să continue, iar salariile bugetarilor şi pensiile din sistemul public rămân îngheţate.
F. A. Fondul Monetar Internaţional (FMI) contestă măsurile de austeritate luate de politicienii din ţara noastră. În timp ce Guvernul susţine că politica de reducere a cheltuielilor publice trebuie să continue, experţii FMI spun într-un raport despre ţara noastră, că tocmai măsurile de austeritate au fost cele care au întârziat revenirea economiei, relatează sursele de presă.
Mai mult, angajamentele luate de Guvern în scrisoarea de intenţie trimisă la Washington, contrazic analiza privind starea economiei ţării noastre făcută de FMI.
După trei ani de austeritate dură, în care FMI a recomandat ţării noastre creşter