Efectele crizei: Unde cresc si unde scad salariile. In timp ce angajatilor din invatamant sau sanatate li s-au redus drastic veniturile, cei care produc tigarete sau masini primesc mai multi bani. Salariile romanilor au crescut, in ultimii trei ani de criza, cu 8,4%, de la 1.358 lei net pe luna in februarie 2009 pana la 1.472 lei in luna februarie a acestui an. Insa aceasta este doar o medie care nu exprima evolutiile veniturilor salariatilor din diferite domenii de activitate. EVZ a comparat salariile nete de la inceputul crizei cu cele de acum si a intocmit clasamente ale domeniilor care au pierdut si care au castigat cel mai mult in ultimii ani, scrie EVZ.
Cupru Min: luam un pret bun, dar cand vedem banii? Zilele acestea, Copper Corp. ar trebui sa aduca la stat cele 200 de milioane de euro promise la castigarea licitatiei, dar poate sa intarzie pentru ca ii lipsesc avizul de concurenta si cel de mediu. Consultantii financiari si de investitii, ca si specialistii din industria miniera spun ca pretul obtinut de statul roman pentru Cupru Min, de 200,8 milioane de euro, este neasteptat de bun, avand in vedere ca aici nu intra si valoarea zacamantului ce urmeaza a fi exploatat. Mai mult, concentratia de cupru este, la Rosia Poieni, destul de redusa, iar pentru extragerea substantei utile va fi nevoie de cheltuieli suplimentare, astfel ca suma obtinuta este mai mult decat rezonabila. Continuarea in Adevarul.
Topul celor mai mari proiecte imobiliare in constructie. La nivelul anului 2010, dupa ce criza se instalase in Romania, in Bucuresti erau abandonate peste 80 de santiere, dintre care 36 erau lucrari mari si foarte mari. Numarul lor a ramas constant, dar intre timp dezvoltatorii care se ocupau de aceste proiecte au intrat pe rand in insolventa sau in faliment. Anul trecut, in acest sector au fost inregistrate de doua ori mai multe cazuri de inso