Peste 5.000 de enoriași și 600 de preoți s-au întâlnit, sâmbătă, la pelerinajul de florii din București. Procesiunea s-a încheiat la Catedrala Patriarhală, unde credincioșii au fost întâmpinați de patriarhul Daniel.
Pelerinajul de Florii, organizat pentru al cincilea an consecutiv în București, a adunat peste 5.000 de enoriași și 600 de preoți. Procesiunea a început la Mănăstirea „Radu Vodă”, unde pelerinii au venit cu icoane și cu ramuri de salcie și de finic. După slujba sfințirii stâlpărilor, credincioșii au pornit în procesiune spre Catedrala Patriarhală.
Pelerinajul a fost deschis de peste 600 de preoți îmbrăcați în straie religioase de culoare galbenă, purtând în mâini ramuri de finic. Aceștia au fost urmați de mai mult de 5.000 de pelerini, care au spus rugăciuni și au intonat cântări bisericești pe tot parcursul procesiunii.
O icoană ce reprezintă Intrarea Domnului în Ierusalim a fost purtată în procesiune de la Mănăstirea „Radu Vodă”, până la Catedrala Patriarhală, unde a fost sfinţită de către patriarhul Daniel, la finalul ceremoniei.
Pelerinii s-au oprit la Biserica „Sfântul Spiridon Nou-Paraclis Patriarhal” şi la Biserica „Sfânta Ecaterina”, Paraclisul Facultăţii de Teologie din Bucureşti, unde au fost întâmpinaţi de preoţi.
La Catedrala Patriarhală, enoriașii l-au întâlnit pe patriarhul Daniel. După ce a rostit o rugăciune de binecuvântare a pelerinilor, patriarhul Daniel a vorbit despre importanţa şi sensul pelerinajului creştin.
„Pelerinajul religios este o constantă a umanităţii. El are motivaţii multiple şi semnificaţii spirituale profunde când este trăit intens şi înţeles corect. Pelerinii sunt oameni care doresc să viziteze şi să venereze locurile sfinte biblice, mormintele martirilor, moaştele sfinţilor, icoanele făcătoare de minuni sau locurile unde trăiesc duhovnici smerieţi. Pelerinajul adevărat este o multipl