Premierul Mihai Răzvan Ungureanu are de ieri un exemplu, uşor de oferit, în ceea ce priveşte un personaj important din cadrul unei structuri de informaţii ajuns pe una din cele mai înalte funcţii într-un stat. Chiar dacă Osetia de Sud nu reprezintă o democraţie consacrată, nici măcar un stat recunoscut la nivel mondial, poate fi un model, cel puţin la nivel teoretic.
Nu mai este un secret pentru nimeni că viitorul candidat al PDL pentru alegerile prezidenţiale va fi Mihai Răzvan Ungureanu. Chiar secretarul general al acestui partid, Ioan Oltean, a declarat că este "aproape o certitudine" că premierul va fi candidatul PDL pentru cea mai importantă funcţie în stat: "Atunci când mandatul preşedintelui Băsescu se va epuiza, există această aproape certitudine. Premierul este o personalitate, observăm cu toţii, extrem de puternică, o persoană a cărei inteligenţă şi viziune politică sunt tot mai bine puse în valoare şi credem că va fi un proiect care va avea extrem de mare succes". Faptul că Mihai Răzvan Ungureanu a fost numit în funcţia de premier direct din postura de şef al Serviciului de Informaţii Externe a fost considerat un punct în minus pentru viitorul politic al acestuia.
Fostul şef al filialei locale a KGB din Osetia de Sud, Leonid Tibilov, a câştigat cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale cu circa 54% din sufragiile exprimate, potrivit rezultatelor finale ale scrutinului, anunţate în teritoriul separatist georgian sprijinit de Moscova. Leonid Tibilov este considerat ales în funcţia de preşedinte al republicii Osetia de Sud, a declarat preşedintele comisiei electorale, Bella Plieva, citată de agenţiile internaţionale de presă. Rivalul său, comisarul prezidenţial pentru drepturile omului David Sanakoev, s-a clasat pe poziţia secundă, cu 42 de procente. Regiunea muntoasă s-a desprins de sub autoritatea Georgiei printr-un război în anii 1990.