Firma AB Construct, una dintre câştigătoarele licitaţiei suspecte, este condusă de Bogdan Gruia, un apropiat al primarului Negoiţă. Comisia Europeană a analizat cu atenţie o licitaţie organizată de primăria condusă de Liviu Negoiţă şi a ajuns la concluzia că procedurile legale nu au fost respectate în atribuirea unui contract de 110 milioane de euro. Mai mult, acelaşi grup de firme a avut câştig de cauză şi după ce licitaţia a fost contestată oficial de ceilalţi participanţi, fără însă ca detaliile achiziţiei să fie publicate, nici până astăzi, în Jurnalul UE. Firma AB Construct este condusă de Bogdan Gruia, un apropiat al primarului Negoiţă, iar Tehnologica Radion este patronată de Theodor Berna, partener de afaceri într-o altă firmă cu Gruia.
De curând, reprezentanţii Primăriei Sectorului 3, condusă de Liviu Negoiţă, au transmis la Bruxelles argumentele pentru care România n-ar trebui să fie sancţionată în acest caz, însă, potrivit unui document oficial obţinut de Mediafax, chiar şi Ministerul Afacerilor Europene are rezerve faţă de aceste motivaţii, sancţionarea fiind considerată iminentă.
"Problemele licitaţiei în valoare de 110 milioane de euro desfăşurată de Primăria Sectorului 3 au fost semnalate cu mult timp în urmă de Comisia Europeană. De atunci, Primăria Sectorului 3 şi ceilalţi responsabili nu au făcut nimic pentru a repara această situaţie. Tot ce au făcut autorităţile a fost să-l protejeze pe primarul Liviu Negoiţă. Din cauza lui întreaga Românie riscă să fie acum sancţionată de Comisia Europeană. Guvernul trebuie să înceteze să-şi mai apere corupţii. Afacerile suspecte întreprinse de oameni precum Liviu Negoiţă nu numai că dăunează imaginii României în Europa, dar pot aduce după sine sancţiuni drastice pentru statul român, pentru care vom plăti cu toţii", susţine Cătălin Ivan, liderul delegaţiei PSD din Parlamentul European, într-o decl