În declaraţia lui Andrei Chiliman de aseară, dincolo de ştirea în sine, o idee a primarului sectorului 1 mi-a atras atenţia: de actualul conflict din PNL Bucureşti ar putea beneficia PDL. Din prisma alegerilor din toamnă, unde votul politic va fi dominant, miza va fi cât electorat de dreapta va mai reuşi să atragă USL.
Urmările conflictului dintre Antonescu şi Chiliman, alături de intrarea lui MRU în lupta electorală, vor contribui decisiv la tranşarea acestei chestiuni. Crin Antonescu dovedeşte că a devenit intrusul -perfect în liberalismul românesc.
A anunţat că renunţă la cota unică dacă va ajunge la Putere. S-a aliat cu Partidul Conservator. Ameninţă şi jigneşte lideri de opinie. Este împotriva privatizărilor. A început un război pe faţă împotriva nucleului de lideri cu adevărat de dreapta şi pe care nu-l putea controla. Dan Tapalagă spunea, duminică seară, în emisiunea de la B1 TV, unde i-a avut colegi de platou pe Ion Cristoiu şi Robert Turcescu, că ar trebui să existe o contradicţie practică între capitalismul de stat visat de PSD şi principiile de dreapta în care cred liberalii adevăraţi din PNL. Sigur, la nivelul campaniei electorale pentru alegerile locale, lupta din PNL înseamnă încercarea lui Crin Antonescu de a controla listele cu consilieri generali, oameni care vor avea bugetul Bucureştiului pe mână. PNL s-a întărit la nivelul Capitalei, sunt sondaje care vorbesc şi de 40% intenţie de vot, în primul rând prin munca echipei lui Chiliman şi printr-un discurs cu adevărat de dreapta al acestor politicieni. Acum, Crin Antonescu doreşte să folosească acest capital de încredere în folosul propriei camarile. Pragmatic vorbind, poate n-o fi de condamnat. Dar această falie care se creează în PNL va afecta scorul partidului atât la locale, scor care oricum va fi extrem de mic în urma abilei mişcări a lui Victor Ponta de a da liberalilor primăriile