Timp de două săptămâni, cu acceptul Marianei Mircea, primarul din Cernavodă, maşini cu încărcătură de 56 de tone, venite dinspre Pantelimon, au tranzitat şoseaua de centură a oraşului şi şi-au continuat deplasarea pe drumul comunal Siliştea - Semeni.
Şi nu întâmplător, ci şi din cauza greutăţii transportate de maşini, şoseaua de centură a oraşului Cernavodă arată astăzi ca după război, gropile în asfalt fiind prezente la tot pasul.
Primarul din Seimeni, Lucian Blaj, susţine că Mariana Mircea, edilul din Cernavodă, ar fi trebuit să interzică circulaţia pe şoseaua de centură a oraşului a maşinilor ce transportă piatră pentru construcţia autostrăzii. „Nu ştiu ce urmăreşte Mariana Mircea! Probabil vrea să distrugă şoseaua de centură a oraşului şi nu ştie cum", declară intrigat primarul de la Seimeni. Primarul Lucian Blaj a mărturisit că nu a găsit înţelegere nici la Mariana Mircea, nici la constructori. „Când le-am spus şoferilor de pe tir că-mi strică drumurile, mi-au spus că îmi vor da piatră să le refac. Dar ce, eu am nevoie de piatră, în condiţiile în care drumurile sunt asfaltate?", se întreabă retoric şeful autorităţii locale. Potrivit primarului, maşinile trebuiau să fie direcţionate de Mariana Mircea către traseul de pe drumurile naţionale Hârşova - Constanţa, Medgidia - Constanţa, întrucât acestea au interdicţie pe drumurile comunale.
„Mi-au distrus asfaltul"
Localnicii din Siliştea şi din Seimeni au fost practic terorizaţi timp de 14 zile, susţine primarul din Seimeni, Lucian Blaj. „Cele două bazine de apă din localitate sunt puse în pericol, deja am observat că acestea prezintă fisuri. Să nu uităm că zona este ameninţată şi de alunecări de teren, iar maşinile de mare tonaj sunt şi din acest punct de vedere o ameninţare pentru localitatea Seimeni. Ce să mai spun de drumuri? Efectiv, mi-au distrus asfaltul! Şi la Siliştea cetăţenii fac