Ideea cozonacului, pe care bulgarii îl pregătesc şi îl consumă în mod tradiţional de Paşte, poate să fi fost importată din România cu circa un secol în urmă, relatează Novinite, scrie Agerpres.
Cozonacul este popular în toată Europa de Est şi în zone din Orientul Mijlociu, iar etnologul bulgar Donka Sabotinova crede că cel mai probabil a ajuns în Bulgaria via România.
'În mod tradiţional, bulgarii coc pâine specială rituală de Paşte. Dar comercianţii au adus cozonac din România în jurul anilor 1915-1920', a spus Sabotinova. De atunci, acest produs reprezintă o parte esenţială din masa festivă tradiţională de Paşte în Bulgaria.
Potrivit specialistei bulgare, în România cozonacul a ajuns cel mai probabil din Polonia.
Sâmbăta dinaintea Paştelui este ziua în care bulgarii pregătesc cozonaci şi alte preparate tradiţionale pentru masa festivă de a doua zi, notează Novinite. Ideea cozonacului, pe care bulgarii îl pregătesc şi îl consumă în mod tradiţional de Paşte, poate să fi fost importată din România cu circa un secol în urmă, relatează Novinite, scrie Agerpres.
Cozonacul este popular în toată Europa de Est şi în zone din Orientul Mijlociu, iar etnologul bulgar Donka Sabotinova crede că cel mai probabil a ajuns în Bulgaria via România.
'În mod tradiţional, bulgarii coc pâine specială rituală de Paşte. Dar comercianţii au adus cozonac din România în jurul anilor 1915-1920', a spus Sabotinova. De atunci, acest produs reprezintă o parte esenţială din masa festivă tradiţională de Paşte în Bulgaria.
Potrivit specialistei bulgare, în România cozonacul a ajuns cel mai probabil din Polonia.
Sâmbăta dinaintea Paştelui este ziua în care bulgarii pregătesc cozonaci şi alte preparate tradiţionale pentru masa festivă de a doua zi, notează Novinite.