Guvernul a aprobat în şedinţa de astăzi, la propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 372/2005 privind performanţa energetică a clădirilor, noile prevederi fiind necesare pentru transpunerea în legislaţia naţională a modificărilor şi completărilor aduse de Directiva 2010/31/UE privind performanţa energetică a clădirilor, se arată într-un comunicat de presă.
"Scopul proiectului de lege este acela de a oferi o protecţie specială persoanelor care beneficiază de o locuinţă, în sensul că este informată în legătură cu performanţa energetică a clădirii pe care doreşte să o cumpere sau să o închirieze. Costul eliberării unui certificat energetic este estimat între 250 şi 600 de lei, în funcţie de suprafaţa clădirii sau apartamentului", a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului.
Există în jur de 1.300 de auditori energetici pentru clădiri care au fost acreditaţi de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi care pot emite certificate de performanţă energetică a clădirilor.
F.A. Guvernul a aprobat în şedinţa de astăzi, la propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 372/2005 privind performanţa energetică a clădirilor, noile prevederi fiind necesare pentru transpunerea în legislaţia naţională a modificărilor şi completărilor aduse de Directiva 2010/31/UE privind performanţa energetică a clădirilor, se arată într-un comunicat de presă.
"Scopul proiectului de lege este acela de a oferi o protecţie specială persoanelor care beneficiază de o locuinţă, în sensul că este informată în legătură cu performanţa energetică a clădirii pe care doreşte să o cumpere sau să o închirieze. Costul eliberării unui certificat energetic este estimat între 250 şi 600 de lei, în funcţie de suprafaţa clădirii sau aparta