Începând de astăzi pot fi tranzacționate la Bursa de Valori București acțiuni ale câtorva companii americane de prestigiu: Intel, Apple, Visa, Coca Cola și Bank of America. Sursa: JEFF CHIU
Acestea se alătură acțiunilor altor 10 companii europene aduse deja la bursa locală, printre care Adidas, Daimler, E.ON sau Deutsche Telekom.
Dacă până acum era dificilă achiziționarea acțiunilor acestor companii, fiind nevoie de deschiderea unui cont de tranzacționare la firme de brokeraj internaționale și depunerea unor sume consistente de bani, acum lucrurile sunt mult mai simple.
Mai jos sunt prezentați cei cinci pași necesari pentru a deveni unul dintre ”șefii” CEO-ului Apple, Tim Cook, fără să vă mai deplasați până în Silicon Valley, sau pentru a bea mai liniștiți o sticlă de cola, știind că faceți profit în acest fel:
1. Dacă nu aveți deja, deschideți un cont bancar. Alimentarea contului de tranzacționare pe care îl veți deschide pentru a tranzacționa acțiunile se face mai ușor din cont, la fel ca și retragerea banilor. În plus, din ce în ce mai multe firme de brokeraj, mai ales dintre cele mai importante din piață, nu mai acceptă decât în cazuri izolate depuneri sau retrageri direct prin casierie.
2. Căutați o firmă de brokeraj autorizată să tranzacționeze acțiuni pe platforma Bursei de Valori București. Lista lor o găsiți la adresa de web www.bvb.ro/Intermediaries/SSIFuri.aspx. Majoritatea au site-uri și platforme de tranzacționare online prin intermediul cărora puteți tranzacționa direct de pe internet. Nu vă grăbiți să alegeți prima societate care vă iese în cale sau pe cea mai apropiată de casă. Diferențele în privința calității serviciilor sunt foarte mari, la fel ca și diferențele de costuri. Ar fi de preferat să căutați o firmă cu comisioane cât mai mici (categoric sub 1%, dacă se poate chiar sub 0,5%-0,7% din v