Cei interesați de cultură se vor simți excelent în Centrul Vechi și în zona de nord a Capitalei care abundă în monumente istorice cu o arhitectură remarcabilă. La polul opus se află sudul Bucureștiului, care este săracăcios în materie de atracții culturale.
Cei care preferă plimbările culturale mai lungi se pot delecta, pe Calea Victoriei, cu adevărate embleme ale Bucureștiului, precum Muzeul de Istorie, Palatul CEC, Casa Armatei, Palatul Telefoanelor, Teatrul de Comedie, Palatul Regal, Ateneul Român și Casa Cantacuzino .
Odată ajunși în Piața Victoriei, cei interesanți de știință sau de tradiție pot face câte un popas la cele trei cunoscute muzee: Muzeul de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Muzeul de Geologie și Muzeul Țăranului Român. Urcând înspre nord, promenada culturală continuă cu Arcul de Triumf, Parcul Herăstrău și Muzeul Satului.
La polul opus, cartierele din sudul Capitalei, precum Ferentari, Berceni sau Rahova, sunt săracăcioase în materie de atracții culturale. „Bucureștiul e împărțit în două: nordul e bogat, în timp ce sudul e sărac. Acolo nu s-au conservat aproape deloc momentele importante”, a declarat Silvia Cofescu, autoarea ghidului turistic al Capitalei.
Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI