Naveta spaţială americană Discovery a devenit exponat de muzeu. Naveta a ajuns la un muzeu din Washington, punând capăt oficial programului navetelor spaţiale ale SUA, al căror prim zbor a fost efectuat în 1981. Sursa: REUTERS
Naveta Discovery va fi expusă la Centrul Steven Udvar-Hazy, o anexă a Muzeului naţional aerospaţial, aflat nu departe de aeroportul Dulles. Ea va lua locul navetei Enterprise, un prototip care nu a zburat niciodată în spaţiu.
Discovery, cea mai veche dintre cele trei navete spaţiale rămase operaţionale în flota SUA, şi-a făcut o intrare spectaculoasă marţi la Washington purtată de un avion Boeing 747 modificat al NASA, venind de la Centrul Spaţial Kennedy, aproape de Cap Canaveral, Florida.
Înainte de a ateriza pe aeroportul internaţional Dulles, din apropierea Washingtonului, avionul special a survolat la altitudine joasă capitala americană, permiţând unei mulţimi numeroase să admire naveta Discovery în aer pentru ultima oară.
Ceremonia care marchează transferul oficial al navetei de la NASA către autorităţile muzeului va începe la ora 15.00 GMT. La ceremonie vor participa 14 din cei 31 de astronauţi care au fost comandanţi la bordul lui Discovery, şi directorul actual al NASA, Charles Bolden.
Discovery şi-a efectuat ultimul zbor orbital în februarie-martie 2011, într-o misiune de 13 zile către Staţia Spaţială Internaţională, construită cu ajutorul navetelor. Primul său zbor a avut loc în august 1984, iar în 27 de ani de activitate, naveta a parcurs 241 de km în 352 de zile petrecute în spaţiu.