„Nu s-au trimis bani cu sacoşa pe criterii politice, s-a păstrat un principiu care există şi în celelalte state europene. La noi, procentul a fost chiar mai mare pentru cei din opoziţie."
Vasile Delicoti despre primul mandat de primar: „Aveam deja un plan vizavi de necesităţile comunei, îmi făcusem structura de proiecte care urmau a fi implementate, cu opţiuni de finanţări ce urmau a fi implementate şi am venit cu gândul de a transfera succesul din activitatea privată în cadrul Primăriei. În proporţie de 99%, proiectele pe care le-am avut în gând au fost realizate prin obţinerea finanţărilor, singurul proiect care nu a putut fi realizat este preluarea reţelei de apă de la RAJA, din motive obiective, deoarece Primăria este acţionar la RAJA din perioada 1950 - 1953, de când localitatea are apă potabilă. Reţeaua de apă nu a fost niciodată a localităţii.
Nu a fost dificil să mă acomodez în primărie, pentru că aveam deja un masterat în legislaţie, eram obişnuit şi cu administrarea, pentru că mă ocupam de grupul de firme al familiei, aveam deja peste 100 de angajaţi".
„Sunt un om de dreapta!"
Vasile Delicoti despre intrarea în politică: „În 2007, din cauza faptului că am pierdut dialogul cu fostul primar, care nu a mai făcut nimic patru ani de zile, iar localitatea a bătut pasul pe loc, am decis să mă implic, deoarece exista riscul ca unul dintre consilierii locali, un liberal, un soi de Gică contra, să devină primar şi să închidă cu totul comuna. PDL era singurul partid de dreapta şi singurul fără candidat. Practic, ne-am găsit unii pe alţii, pentru că eu sunt un om de dreapta, iar dacă ar fi s-o iau de la capăt, tot pentru un partid de dreapta aş opta. Sunt din familie întreprinzător, nu pot avea o orientare de stânga".
„Investiţia în educaţie este cea mai bună!"
Vasile Delicoti despre priorităţile mandatului: „Încă de început, m-am ax