Firmele subalternilor politici ai preşedintelui CJ Braşov au cheltuit banii publici, apoi au intrat în faliment. Sursa: AGERPRES
În numele promovării turismului, Consiliul Judeţean Braşov a împărţit milioane de euro firmelor apropiaţilor şi subalternilor politici ai preşedintelui Consiliului Judeţean, Aristotel Căncescu.
O bună parte din această sumă a fost dată fără licitaţie către firme care au avut legături cu Sebastian Grapă, consilier judeţean PNL şi mâna dreaptă a preşedintelui Consiliului Judeţean. O mare parte a acestor firme au fost băgate ulterior, probabil intenţionat, în faliment.
Afacerea "Centrul Turistic" Săcele
În campania electorală din 2008, Aristotel Căncescu a inaugurat, cu fast, punctul de informare turistică din Săcele, eveniment prezentat drept o uriaşă realizare, un pilon de rezistenţă pentru promovarea turistică a judeţului.
Lângă clădire a fost instalat atunci panoul autolaudativ al "ctitorului" Aristotel Căncescu. Patru ani mai târziu, punctul de informare ridicat cu 300. 000 de lei a început să se degradeze pe "bordura" DN1.
Istoria Centrului începe cu înfiinţarea, în 2006, de către Consiliul Judeţean Braşov, a "Asociaţiei pentru Promovarea şi dezvoltarea Turismului" (APDT) , al cărei scop este dezvoltarea şi promovarea turismului. Alături de judeţul Braşov, fondatori mai sunt municipiul Săcele şi o serie de alte localităţi din zonă.
Fără licitaţie
La sfârşitul anului 2006, APDT a încheiat un contract pentru execuţia a două centre de informare turistică, la Săcele şi Sâmbăta de Sus.
Lucrarea a fost încredinţată direct, de APDT, firmei Distrikem SRL, care aparţinea omului de afaceri Sebastian Grapă şi soţiei sale, Maria Monica Grapă.
Faptul că lucrarea a fost ordonată de "asociaţia privată" APDT l-a scutit pe Grapă de emoţiile unei licitaţii. Dacă lucrarea ar fi fost ordonată, direct, de C