Toată lumea vorbeşte de efectele benefice sănătăţii pe care le au legumele verzi în general. Cu toate astea, cei mai mulţi dintre noi evităm pe cât posibil consumul de asemenea alimente sănătoase.
Este important să introducem în alimentaţia noastră numai lucruri care ne fac bine, ne protejează şi ne întăresc organismul. Legumele verzi sunt o categorie care este destul de neglijată dar care ar merita mult mai multă atenţie din partea noastră.
Specialiştii consultaţi de către cei de la Times of India ne recomandă 5 dintre cele mai bune legume care merită consumate frecvent.
1. Broccoli
Este considerată o legumă-minune pentru că există dovezi conform cărora previne îmbolnăvirea cu cancer. Mai este recomandată şi celor care suferă de boli de inimă. Leguma este “împachetată" cu cantitatea ideală de fier pentru cei care suferă de anemie. Poate fi servit simplu, fiert, astfel încât să nu se piardă nimic din toate substanţele nutritive pe care le conţine.
2. Varza
Banala varză prezintă o mulţime de beneficii pentru sănătate. Este în regulă dacă se serveşte crudă sub formă de salată sau fiartă pentru a nu înlătura substanţele nutritive.
Primii care beneficiază de calităţile consumului de varză sunt ochii dar şi pielea, asta deoarece conţine vitamina A. Alte substanţe din varză ajută şi la lupta împotriva radicalilor liberi din corp. Tot la beneficii trecem în revistă şi ajutorul pe care acest aliment îl dă plămânilor şi stomacului, luptând şi împotriva cancerului de colon şi de prostată.
Nu este de neglijat nici iodul pe care îl conţine, atât de necesar pentru dezvoltarea musculaturii.
3. Fasole boabe
Boabele de fasole fierte pot fi strecurate printre frunzele unei salate, fiind o foarte bună modalitate de a obţine substanţele nutritive de care ai nevoie. Ele sunt bogate în vitamina C şi dacă puneţi lângă câteva frunze de varz