Salvarea fostului Combinat de Utilaj Greu din Iasi, in momentul de fata ingropat in datorii, s-a aflat inca o data pe masa judecatorilor din Targu Mures, care au decis pe 26 aprilie sa amane validarea programului de evaluare, pentru ca in acesta sa fie incluse amendamente pe care reprezentantii sindicatului le considera o oportunitate ca societatea sa poata supravietui.
La termenul de pe 26 aprilie s-a cerut amanarea pronuntarii, lucru solicitat si de sindicat, pe considerentul ca administratorii judiciari sa sustina si sa modifice in planul de reorganizare initial propus, in mod obligatoriu si expres, continuarea activitatii comerciale si de productie, pana la preluarea societatii Fortus de un posibil investitor. O alta modificare in planul de reorganizare ar fi eliminarea mentiunilor referitoare la incetarea activitatii curente a firmei debitoare. De asemenea, sindicatul Fortus a mai cerut recuperarea integrala a salariilor restante pentru munca deja prestata de salariati timp de mai multe luni, restante care se ridica la 10,8 milioane de lei. "Printre modificari se mai numara si identificarea de mijloace fixe care nu concura la realizarea obiectului principal de activitate si care, valorificate la un pret de piata corect, pot acoperi in integralitate restantele salariale acumulate", a declarat Dumitru Mihailuc, liderul de sindicat al Fortusului.
La sedinta de la Targu Mures, AVAS nu a cerut evidentierea activelor functionale de cele nefunctionale si sedentare, asa cum si-au dat acordul la votarea planului de reorganizare. Sindicatul a precizat ca societatea Fortus detine capabilitatea tehnica si tehnologica pentru continuarea activitatii si, printr-o politica de contractare continua si agresiva, sa ajunga, intr-o perioada de maxim sase luni, sa isi dubleze nivelul productiei, in conditiile diminuarii costurilor de fabricatie, iar un