Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia de urmărire penală, au finalizat rechizitoriul în cazul fostului angajat al Ministerului Administraţiei şi Internelor, Gheorghe Vlădan, acuzat că este autorul unui atac armat care, în martie 2012, a provocat rănirea a şase persoane şi moartea altor două. Sursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚUSursa: LIBERTATEASursa: VLAD STĂNESCUSursa: Răzvan Vălcăneanţu
1 /.
Prin amploare, prin modalităţile de planificare şi respectiv de executare, incidentul violent consumat la salonul de coafură “Perla” din Bucureşti pare că prefaţează, din păcate, o nouă eră în istoria agresiunilor conjugale la români: cea a atacurilor cu arme de foc şi cu multe victime.
“Era Vlădan” care înspăimântă România
Este de remarcat faptul că, în timp ce presa din ţările unde împuşcăturile pe stradă sunt numeroase nu a acordat vreo atenţie acestui atac, mass-media de la Bucureşti i-a acordat, în schimb, spaţii ample, tocmai prin ieşirea din tipar a acestui eveniment, care este neobişnuit pentru o ţară cunoscută îndeobşte ca fiind “liniştită”.
Odată cu “cazul Vlădan”, este inaugurată în România o nefericită epocă „performantă”: cea a atacurilor care produc mai multe victime ca în trecut. Până la poliţistul Gheorghe Vlădan, românii (căsătoriţi sau nu) mureau câte puţin şi îşi răzbunau de obicei onoarea cu furca sau bâtele. Masacrul organizat, în primăvară, la Bucureşti, de către fostul poliţist deschide căi noi care sugerează că şi românii pot ucide cu pistolul şi în număr mare, fără să fie nevoie de asta şi aducând filmele de groază direct în buletinele de ştiri.
Inevitabil, falimentul căsniciei soţilor Vlădan a fost unul dintre elementele care a încurajat săvârşirea acestor crime. Dar acest caz va rămâne mereu în manualele judiciariştilor români prin bilanţul nemaiîntâlnit al pierderilor umane şi prin cantita