La final de mandat, primarul trage linie şi spune că îi dă cu plus. "A fost un mandat cu mai multe realizări decât oricare din cele precedente", afirmă Ilie Bolojan.
Printre argumentele sale se numără 5 poduri şi numeroase drumuri nou create, cimitire şi terenuri virane transformate în parcuri, 60 de străzi asfaltate, mii de locuri de parcare în cartiere şi un parc industrial care a adus orădenilor peste 1.000 de locuri de muncă.
"Am făcut ce trebuia"
Instalat pe funcţie în plină criză economică, Ilie Bolojan (foto) a condus cu mână de fier. În condiţiile reducerii veniturilor ca urmare a scăderii salariilor bugetarilor, lipsei de alocări de la bugetul central, diminuării succesive a cotei ce revine bugetului local din impozitele pe salarii şi reducerii de către Guvern a subvenţiei la energia termică, edilul a luat măsuri dure. Personalul Primăriei a fost redus cu 30%, de la peste 1.100 la 700 funcţionari, cheltuielile instituţiei au fost tăiate, preţul gigacaloriei a fost majorat cu circa 25%, ba chiar în cazul orădenilor din Ioşia s-a dublat într-o singură iarnă.
Bolojan nu s-a sfiit să exproprieze terenuri şi case pentru a face loc unor investiţii de interes public. Aşa a devenit posibilă întubarea pârâului Adona, construirea drumului ce leagă centrul de Ioşia pe malul Crişului, a străzii Ceyrat dintre Nufărul şi Universitate şi a drumului dintre Velenţa şi Cantemir cu ieşire în şoseaua de centură. "Nu am făcut ceea ce dă bine. Am făcut ceea ce trebuia", spune primarul.
Ordine în Primărie, curăţenie în oraş
Ales pentru a face "ordine în Primărie şi curăţenie în oraş", Bolojan spune că s-a ţinut de cuvânt. "Când am venit, erau doi doi directori pe post, din care unul stătea pe funcţie, iar altul muncea efectiv. Aceste lucruri au fost eliminate, iar astăzi avem o Primărie eficientă". Pe lista problemelor rezolvate primarul aminteş