Silit să părăsească fotoliul de preşedinte al CJ Bihor câştigat în 2008 ca liberal, dar revenit în PDL după un "exil" de cinci ani, Radu Ţîrle e convins că pauza forţată în exercitarea funcţiei nu va dura decât până la 11 iunie.
Singurul regret: Selina
- Cu ce regrete aţi părăsit şefia Consiliului Judeţean?
- Unul singur, că firma Selina n-a înţeles importanţa finalizării noului sediu al Muzeului Ţării Crişurilor, deşi am asigurat toţi banii necesari. Problema îşi are originea în 2007, când conducea dl Alexandru Kiss şi s-a licitat lucrarea, căci firma a avut atunci o ofertă subevaluată cu aproximativ 2 milioane de euro numai la instalaţia de stingere a incendiilor. Acum nu vor să semneze actul adiţional pentru încheierea lucrărilor, deşi le-am trimis documentul de trei luni.
- Cât de convins sunteţi că veţi recâştiga funcţia?
- Cred că bihorenii sunt suficient de înţelepţi să aleagă un preşedinte care conduce cu adevărat şi veghează asupra banilor publici. Înainte să ajung eu la CJ, Selina avea monopol pe toate lucrările. La deszăpeziri avea 39% din contract doar pentru staţionarea utilajelor, adică în fiecare iarnă primea 20 de miliarde fără să facă nimic. Când a expirat acel contract, am împărţit judeţul pe 5 sectoare şi am plătit mult mai puţin decât în anii precedenţi, iar asta în condiţiile în care, deşi ultimele două ierni au fost mai grele, nu am avut nici drumuri închise, nici de plătit în plus pe deszăpezire.
- Mulţi au convingerea că "realizarea" dvs. majoră e spargerea monopolului Selinei. A meritat să cheltuiţi atâta energie pentru asta?
- În 2008 am spus că desfiinţez orice monopol. E corect, legal şi sănătos să nu depinzi de o singură firmă, pentru că asta nu e concurenţă, iar noi avem interesul ca în Bihor să se dezvolte cât mai multe firme. Nu e corect ca una să fie abonată la lucrări. Ceea ce am făcut eu a o