Născută Lady Jane Seymour Fonda pe 21 decembrie 1937, marele star hollywoodian a devenit un simbol al frumuseţii longevive. La cei 75 de ani de viaţă, Jane Fonda îşi vinde foarte bine reţetele de întreţinere, fiind un adevărat guru în domeniu.
De curând a apărut şi în româneşte, la editura Lifestyle, cea mai nouă carte a sa intitulată sugestiv „Floarea vârstei". Acest volum nu cuprinde doar tradiţionalele reţete de self-help ca „fericirea în 10 paşi" sau „cum să slăbeşti în 12 zile", ci e în bună măsură şi o carte autobiografică. Lucrarea este destinată femeilor adulte şi chiar celor trecute de prima tinereţe pe care Jane Fonda le învaţă cum să ajungă să fie fericite în pielea lor. Fiecare femeie îşi poate lua din această carte ceea ce o interesează: de la exerciţii de gimnastică, diete şi sfaturi medicale până la poveşti mai mult sau mai puţin moralizatoare având ca personaje dive de la Hollywood. Peste toate pluteşte puterea exemplului pentru că fiecare sfat este asezonat cu o întâmplare din viaţa actriţei.
Actul III
„Cu câţiva ani în urmă, eram pe cale să împlinesc 70 de ani", îşi începe Jane Fonda mărturisirile. „Mă apropiam de începutul celui de-al doilea deceniu al perioadei pe care o consider Actul III al vieţii, care începe, după părerea mea, după 60 de ani. Mă îngrijora acest lucru. Să ai 60 de ani mai e cum mai e. Dacă suntem sănătoşi, putem trece cu uşurinţă peste această vârstă. Dar să ai 70 este deja altceva. Pe vremea bunicilor mei, oamenii de 70 de ani erau consideraţi tare bătrâni, cu un picior în groapă. Cu toate acestea, secolul trecut a adus cu el o revoluţie: aceea longevităţii. Studiile în domeniu arată că speranţa de viaţă a crescut, în medie, cu 34 de ani, sărind de la o medie de 46 la una de 80 de ani."
Actriţa subliniază apoi că prelungirea vieţii nu trebuie nicidecum să reprezinte prelungirea bătrâneţii, ci că