Masurile USL ne conduc spre deficit dublu. Masurile pe care membrii USL le prezentau drept "perfect posibile" pana a veni la guvernare sunt sarcini grele pentru Executivul Ponta. Asta si pentru ca, odata implementate, ar duce la adancirea deficitului pana la cote ce nu ar mai permite continuarea acordului cu FMI. Astfel, reintregirea salariilor, anuntata initial de Guvernul Ungureanu, ar fi implicat o cheltuiala de 1,5 miliarde de lei pentru jumatatea de an din 2012. Cum in 2013 vor fi platite salariile intregi, bugetul va cheltui 3 miliarde de lei, scrie EVZ.
Moneda minima, ingrijorare maxima. Leul a scazut, ieri, fata de euro, ajungand la un nou minim istoric, pentru a treia oara in aceasta luna, deprecierea luand startul odata cu schimbarea Guvernului si fiind acutizata de situatia europeana, inclusiv de alegerile politice din Grecia. Euro a atins ieri, oficial, 4,4373 lei, insa pe piata interbancara moneda europeana a atins si pragul de 4,4450 lei/euro. Dealerii suspecteaza ca, in acel moment, Banca Centrala a intervenit indirect ca sa tempereze deprecierea leului. Si valutele din regiune au consemnat ieri pierderi mult mai pronuntate, de circa 1,1%, din cauza temerilor privind iesirea Greciei din zona euro, relateaza Bursa.ro
Grecia se prabuseste! Romania: rau sau foarte rau. Scenariul iesirii Greciei din uniunea monetara nu mai este un subiect tabu. Mai mult, devine tot mai prezent in discursul public european. Iar esecul Atenei de a ramane in zona euro ar fi urmat, cel mai probabil, de intrarea in incapacitate de plata, spun analistii economici. Insa grecilor nu le este frica de faliment. O demonstreaza istoria: de fiecare data cand nu au mai putut plati datoria, si-au declarat incapacitatea de plata. Care ar fi efectele asupra Romaniei? Le vom analiza in trei scenarii distincte, relateaza EVZ.
Cursul de schimb nu scade sub 4,4