• Disperare fara margini pentru cei aproape 500 de oameni disponibilizati de la CET • Cu toate ca acestia protesteaza de mai bine de doua luni iar Tribunalul Iasi si Inspectoratul Muncii le-a dat dreptate cu privire la plata ajutoarelor de concediere, oamenii nu au vazut nici un leu din banii pe care trebuie sa-i primeasca
Falimentarea Centralei Electrice de Termoficare odata cu venirea firmei Dalkia la conducere este contestata din ce in ce mai dur de opinia publica. Desi negocierile dintre Primaria Iasi si firma franceza sunt aproape de finalizare, obligatiile de plata ale CET S.A. sunt departe de a incepe macar. Cu toate ca Inspectoratul Teritorial de Munca Iasi si instantele de judecata obliga conducerea termocentralei sa plateasca ajutoarele de concediere celor aproape 500 de fosti salariati, falimentarea centralei, ceruta inclusiv de Primaria Iasi, a atras dupa sine inventarierea tuturor bunurilor din patrimoniul centralei care vor fi vandute pe bucati, cel mai probabil la fier vechi. Aproximativ 100 de oameni care au fost "concediati abuziv" de la CET au iesit iarasi in parcarea termocentralei pentru a protesta impotriva celor care au dus la, probabil, cel mai mare faliment din istoria Iasului.
"De la Nichita porneste totul, el nu vrea sa respecte nimic. Nici nu au avut de gand sa dea banii oamenilor atunci cand ne-au concediat. Ne-au lucrat cu insolventa. Au facut asta intentionat ca sa poata astupa gaura pe care au facut-o la CET. Ei sunt direct raspunzatori de ce s-a intamplat cu banii centralei", acuza Virgil Iordache, fost operator de turbina la CET Iasi.
Protestele fostilor angajati ai termocentralei deranjeaza din ce in ce mai mult odata cu apropierea alegerilor, insa nimeni din conducerea administratiei locale nu a venit sa poarte discutii cu oamenii disponibilizati.
"Am primit o gramada de ameninta