Investitorii imobiliari nu ar trebui să aştepte finanţare de la bănci, ar trebui să finanţeze din fonduri proprii proiectele că doar de aceea se numesc investitori, iar când ajung la refinanţare atunci să apeleze la bănci, a declarat ,miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, Martin Slabbert, CEO al fondului New Europe Property Investments (NEPI).
"Dezvoltarea imobiliară este o industrie care implică capital propriu. Nu poţi face afaceri imobiliare doar cu bani de la bancă. Dezvoltatorii să finanţeze proiecte cu bani proprii şi să le refinanţeze după finalizare", a declarat, miercuri, Martin Slabbert, directorul executiv al fondului sud-african de investiţii New Europe Property Investments (NEPI), la conferinţa "Noile tendinţe în finanţarea imobiliară", organizată de "Ziarul Financiar" şi casa de avocatură Reff & Asociaţii.
NEPI a fost în ultimii doi ani cel mai activ investitor imobiliar din România în ceea ce priveşte achiziţia de proiecte finalizate, dar este implicat, de asemenea, în dezvoltarea unor astfel de investiţii.
Slabbert consideră că băncile mai devreme sau mai târziu vor începe din nou să finanţeze proiecte imobiliare, deoarece România le oferă marje de profit importante.
"Situaţia curentă nu va continua la nesfârşit. Mai devreme sau mai târziu băncile se vor întoarce pe piaţa românească, unde înainte de criză obţineau marje de profit enorme", a arătat reprezentantul fondului sud-african, care marţi a anunţat că a atras 43,2 milioane euro printr-un plasament privat de acţiuni către acţionarii din Marea Britanie, bani care vor fi utilizaţi pentru achiziţii şi dezvoltare.
Investitorul imobiliar are încredere în piaţa românească, unde va continua să investească agresiv în următorii ani. În prezent, NEPI deţine în România active de 450 milioane de euro.
"România este într-o stare foarte bună. Într-o ţară ca România, c