Fostul ministrul al Finanţelor Sebastian Vlădescu spune că, deşi multe persoane îl consideră, astăzi, mai degrabă un reprezentant al statului, el a avut o experienţă scurtă de lucru în administraţie.
"Deşi multă lume mă consideră birocratic, de la Ministerul Finanţelor, chiar şi lucrătorii din Ministerul Finanţelor mă consideră unul dintre ei, trecerea mea prin administraţie a fost bruscă, efemeră şi terminată brusc, pentru că şi-au dat seama că utlilitatea mea era pe termen scurt, iar riscul sistemic era prea mare şi m-au eliminat", a declarat Vlădescu, astăzi, la conferinţa "Întreprinderile mici şi mijlocii, motorul unei economii stabile", organizată astăzi de revista Capital.
"Viaţa mea din 1990... mă chemam bişniţar, apoi am devenit privatizaţi, oricum, inamici ai ordinii publice, de câţiva ani unii suntem IMM-uri, unii mari oameni de afaceri, unii sunt magnaţi", rememorează fostul şef al Finanţelor. "Încă nu s-a sedimentat în România cine şi unde stă. De la lansarea Top 300 Capital uitaţi-vă câţi au apărut, câţi au dispărut, câţi au fost bandiţi, escroci şi câţi au fost oameni de afaceri", a mai adăugat acesta.
Cum să faci afaceri
Sebastian Vlădescu afirmă că se confruntă, ca orice firmă, cu aceleaşi probleme: cu încasările facturilor, cu creditele bancare, cu clienţii sau cu partenerii, cu piaţa, "care e mult mai mică decât mi-aş dori eu".
Potrivit fostului ministru de Finanţe, "singura resursă pe care trebuie să contaţi este dumneavoastră, spiritul antreprenorial, norocul, voia lui Dumnezeu, şansa, să ne bazăm pe noi, să ne rugăm la Dumnezeu şi să fim optimişti. Un antreprenor nu are voie să fie decât optimist".
Alături de acestea, oamenii de afaceri mai au nevoie şi de "indiferenţă faţă de administraţie, care este acolo, nu va dispărea, avem nevoie de ea şi e din ce în ce mai bună". În opi