Miile de studenţi şi profesorii care populează campusul Universităţii fie îşi iau de acasă sandviciuri ori mâncare la sufertaş, fie rabdă de foame. Cantina instituţiei a încetat de mult să le mai fie accesibilă...
Oferită în chirie de fostul rector Doru Maghiar firmei lui Ştefan Dulău, fost consilier judeţean, întâi în numele PSD, apoi al PDL, cantina a ajuns un local de lux, dar nu prin calitatea serviciilor oferite, ci prin preţurile din meniu, şi - din când în când - restaurant de nunţi, botezuri şi pomeni.
Scump, domnule, scump!
Situată în campus chiar lângă vechile cămine, cantina Universităţii este administrată din 2006 de firma Costdul Student's Place, contra unei chirii lunare de 3.210 euro. Imobilul are la parter un mic bar, iar la etaj o sală de mese, unde se servesc supe, ciorbe şi diferite garnituri cu carne la felul doi. Dar rar studenţi să mănânce aici!
"Meniul zilei la preţul de 11 lei e scump pentru un student, care ia bursă de cel mult 350 lei pe lună. În Timişoara, un student mănâncă cu 7 lei pe zi", spune Ionuţ Vinter (foto), unul dintre studenţii nemulţumiţi. "An de an au venit studenţi să se plângă de preţurile mari de la cantină. Am discutat cu administratorul, dar ne-a zis că n-are cum să reducă preţurile", spune şi fostul preşedinte al studenţilor orădeni, Răducu Şerbănescu.
Supăraţi sunt şi profesorii, care la problema preţurilor o adaugă pe cea a calităţii. Mai precis, a lipsei acesteia. "Ne vin invitaţi din străinătate şi nu avem unde să-i scoatem la masă în campus. În sala de mese nici măcar nu este loc pentru nefumători, iar mâncarea nu e bună", afirmă Anca Dodescu, fost decan al Facultăţii de Ştiinţe Economice.
La plată!
Până şi patronul Costdul, Ştefan Dulău, recunoaşte că preţurile sunt prea piperate! "Nu pot să mă laud cu mulţi clienţi studenţi. Adevărul e că e prea scump pentru ei", zice Dulă