Deranjant pentru tine şi pentru cei din jur, sforăitul nu afectează doar liniştea şi somnul partenerului, ci şi calitatea vieţii. Cei care sforăie nu se odihnesc suficient, de aceea sunt mai obosiţi şi mai agitaţi a doua zi. Te recunoşti? Descoperă mai jos ce te poate ajuta!
Spray-ul nazal
Deşi eliberează căile nazale, permiţând pătrunderea mai uşoară a aerului, spray-ul nu este o soluţie de tratament pe termen lung, fiind o opţiune pentru cel mult 7 zile. Substanţele din spray pot provoca dependenţă şi pot sensibiliza mucoasa nazală la alergenii din aer.
Benzile nazale
Aplicate pe nas, benzile dilatatoare măresc deschiderea nărilor, uşurând respiraţia. Deşi nu au efecte adverse, benzile nazale dau rezultate doar pentru moment.
Citește și:
Cât de periculos este sforăitul pentru copii
5 motive pentru care ai nevoie de un somn bun
Proteza dentară antisforăit
La indicaţia medicului (atât orelist, cât şi stomatolog), persoana care are probleme cu sforăitul poate apela la proteza antisforăit. Compusă din două mulaje, unul pentru maxilarul superior şi unul pentru cel inferior, proteza se poate monta seara, înainte de culcare şi permite ca aerul să pătrundă mai uşor spre căile respiratorii.
Află în continuare cum poți scăpa definitiv de sforăit, pe clicksănătate.ro.