Mărturisesc că m-a amuzat imaginea celor doi pe post de cuplu dictatorial, aşa cum a formulat-o Ion Cristoiu într-una din emisiunile sale. Şi am decis să o folosesc în editorialul de astăzi, citând sursa, pentru a nu proceda aşa cum ne-au obişnuit miniştrii Educaţiei din ultimele săptămâni.
De altfel, de la lansarea USL, cei doi au ales să meargă împreună la conferinţe de presă, manifestaţii, paranghelii, emisiuni TV, doar venirea nopţii lăsându-l pe fiecare la familia şi casa lui. Forţa acestei imagini rezultă, în primul rând, din comportamentul afişat în ultimele săptămâni de cei doi tovarăşi de coaliţie, mesajelor vag echilibrate lansate de Ponta fiindu-le contrapuse apelurile isterice la distrugere formulate cu orice ocazie de liderul PNL.
O contribuţie importantă o au şi rolurile asumate de cei doi, Ponta fiind decidentul, omul care anunţă toate modificările importante ce construiesc noua realitate a României după placul USL, iar Antonescu pare o gospodină preocupată de politica românească, cu ochii umflaţi de atâta uitat la televiziunile de ştiri. O gospodină care îşi doreşte mai mult, mai ales că partenerul de coaliţie a ajuns persoană importantă. Alegerile făcute de cei doi pentru a umple posturile din Guvernul României sunt pe acelaşi calapod. Prima alegere făcută de Ponta atunci când a stat la masa negocierilor a fost Finanţele. Acolo l-a pus pe Florin Georgescu, un finanţist din categoria văcăroilor, un etern etatist dedicat trup şi suflet blocării privatizărilor, dar considerat un bun specialist.
Antonescu a pus degetul pe Ministerul de Externe. Opţiunea sa, Andrei Marga, pare a nu înţelege că a trecut perioada recalificării la locul de muncă, iar politica externă a României nu se conduce după principiile filosofiei marxiste, specializarea reală a fostului rector de la Babeş-Bolyai. Ultima gafă legată de expulzarea ambasadorului siri