Variantele cele mai probabile sunt Hidroelectrica, Electrica Furnizare şi Romarm. Sursa: CODRIN PRISECARU
Ministerul Economiei a primit deja propuneri pentru posturile de director general în companiile de stat, de la firmele de recrutare cu care lucrează în acest proiect, conform declaraţiilor lui Remus Vulpescu, şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI). Până la sfârşitul acestei luni, ar trebui ca dintre candidaţii propuşi să fie făcută alegerea finală pentru cel puţin una dintre cele zece companii aflate în acest proces.
Şeful OPSPI a refuzat să dea detalii despre candidaţi, însă a precizat că statul îşi doreşte să aibă şi manageri din străinătate.
Probabilitatea de a avea un străin la conducerea primei companii de stat româneşti cu manager privat este cu atât mai ridicată dacă avem în vedere că firmele de recrutare, Spencer Stuart, Egon Zehnder şi Kienbaum Executive Consultants, au tangenţe reduse cu România.
Ministerul Economiei a publicat, zilele trecute, o listă cu 48 de companii care ar urma să aibă management privat, multe dintre ele fiind însă filiale ale Electrica şi Hidroelectrica. Pentru ele ar urma să fie trimise oferte către 100 de firme de recrutare, potrivit ministrului Economiei, Daniel Chiţoiu, renunţându-se din câte se pare la varianta licitaţiei publice, folosită până acum pentru selectarea consultanţilor de resurse umane.
Proiectul de introducere a managementului privat a fost demarat în toamna anului trecut, fiind prevăzut şi în acordul cu FMI. În luna septembrie a anului trecut, a fost ales consultantul Pedersen & Partners care să asiste statul la realizarea caietelor de sarcini pentru achiziţia de servicii de recrutare, iar în noiembrie a apărut ordonanţa care reglementează acest subiect.
Până acum, au fost selectate firmele de recrutare pen