Deşi, când îşi promovează show-urile de pe TLC, Buddy Valastro spune ameninţător: „Sunt sicilian şi ştiu bine să folosesc un cuţit", lucrurile nu sunt deloc atât de ameninţătoare precum par. Pentru că acest sicilian nu foloseşte decât cuţitul de bucătărie,şi asta pentru că este „Regele cofetarilor".
Pe Buddy Valastro îl puteţi vedea la lucru în nu mai puţin de trei emisiuni de pe TLC: „Regele cofetarilor", ajunsă la sezonul IV, de luni până vineri, de la ora 14.00, „Regele bucătarilor", în fiecare sâmbătă de la ora 20.00 şi „Următorul mare cofetar", în fiecare miercuri, de la ora 22.00.
Despre reţetele sale de succes şi despre cum a devenit monarhul încoronat al cremelor, torturilor şi tartelor am vorbit şi noi cu faimosul bucătar, care provine dintr-o familie ce de câteva generaţii bune nu a mai ieşit din bucătărie, dedicându-se trup şi suflet dulciurilor.
Buddy, dacă ar trebui să alegi ceva să mănânci la ultima masă din viaţa ta, ce ai vrea ca desert?
Buddy: O coadă de langustă din cofetăria mea. E desertul meu preferat! Cremos, crocant, de vis, delicios! E ca şi cum ai gusta o bucăţică de rai!
Care sunt cele mai mari secrete ale tale, ca maestru cofetar?
Buddy: Când e vorba de făcut prăjituri, aş spune că sunt un adept al autenticului. Nu îmi place să complic reţetele. Dacă vrei să adaugi o aromă de fructe, pune fructe naturale, adevărate, nu pune esenţe sau siropuri, fiindcă totul va începe să semene la gust mai degrabă cu siropul de tuse.
Iar când trebuie să decorezi un tort, dacă foloseşti foaie de fondant, ai grijă să bagi tortul la frigider şi să întinzi foaia de fondant înainte să o aşezi pe tort. Tortul trebuie să se întărească bine, pentru ca forma lui să reziste şi după ce îl acoperi cu fondant.
Faci nişte torturi absolut spectaculoase. Te preocupă mai tare aspectul torturilor tale sau gustul lor?
Bu