Festivalul Internațional de Film Transilvania a avut anul acesta cu aproape 10% mai mulți spectatori decât anul trecut
O nouă ediție TIFF a luat sfârșit la Cluj, după 10 zile în care sute de invitați, jurnaliști și voluntari și ai festivalului au animat atmofera orașului. TIFF-ul nu se încheie însă aici: grație Casei TIFF, recent inaugurate, proiecțiile, întâlnirile și concertele continuă pe tot parcursul anului. Cinefilii sunt invitați să-i treacă pragul în fiecare zi și să prelungească astfel experiența unică din timpul festivalului.
Numărul proiecțiilor
Festivalul Internațional de Film Transilvania crește de la an la an, dovadă și numărul record de filme proiectate anul acesta: 241 din 46 de țări, cu 21 mai multe decât în 2011. În total, au fost 400 de proiecții care, împreună cu toate celelalte evenimente din programul TIFF, au atras peste 67.000 de spectatori, cu aproape 10% mai mulți decât anul trecut.
Ca în fiecare an, TIFF-ul a adus la Cluj sute de invitați români și străini - regizori, actori, producători și distribuitori, directori de festivaluri, ziariști și critici de film. În total, 1330 de invitați și jurnaliști acreditați au participat la evenimentele TIFF.
Voluntarii se înghesuie la TIFF
De buna desfășurare a sutelor de proiecții, a concertelor și a evenimentelor speciale s-a ocupat o echipă de circa 300 de profesioniști, ajutată de 493 de voluntari - un număr record pentru festival -, cu 88 mai mulți decât anul trecut. Grație apelului lansat de TIFF în Anul european al îmbătrânirii active și al solidarității între generații, mai mulți oameni cu experiență au acceptat să lucreze cot la cot cu adolescenții și tinerii. Astfel, cel mai tânăr voluntar TIFF a avut 16 ani, iar cel mai în vârstă, Greg Smith, un american din San Francisco – 63 de ani. La ediția precedentă, cel mai „în vârstă” voluntar a avut 33 de a